Visuell identitet og nettside for Kontekst

Kulturlivets stemme

Kontekst, tidligere kjent som Musikkultur, er Creos redaksjonelle produkt. Vi hjalp dem med nytt navn, nytt design og en ny nettside når de gikk fra å være et trykket medlemsblad til å bli et tidsskrift på nett for alle kulturinteresserte.

-->  kontekst.no

Visuell identitet
Redaksjonell design
Nettside
UX
Frontend
Navneutvikling
Designstrategi
Art direction
Kommunikasjonsrådgiving

kontekst_case-02_c

Vi har jobbet med fagforeningen Creo gjennom store endringer over flere år. På sin vei til å styrke og tydeliggjøre sin posisjon som Norges største kunstnerorganisasjon, har de fått nytt navn, nytt utseende, nye nettsider og kommunikasjon. Men medlemspublikasjonen Musikkultur gjensto, et redaksjonelt produkt som også skulle reflektere endringene Creo hadde vært gjennom. De organiserer alle som har inntekt fra kunstneriske eller kunstpedagogiske yrker: dansere, sufflører, inspisienter, pedagoger kunstfag, scenografer, lyd- og lysdesignere, teknikere, og mange fler.

Creo er med andre ord ikke lenger kjent som bare musikernes organisasjon - og medlemspublikasjonen skulle bli kjent som et tidskrift for både et rausere kulturbegrep, og en stor kulturorganisasjon.

Sammen med den nye redaksjonen og Creo har vi vært med å definere, strukturere, navngi, designe, programmere og utvikle et nytt heldigitalt tidsskrift. En uavhengig stemme i kulturen, et tidsskrift som skal snakke for, med og til alle Creos medlemmer og de som jobber innenfor de kreative næringene – men som også henvender seg til politikere, beslutningstagere og publikum for øvrig. Gratis, uten betalingsmur og reklame.

«Kontekst skal sette kulturlivet i Kontekst – og ved det sette Kontekst i kulturlivet» skriver redaktør Brand Barstein i sin første leder. Og, i en mediehverdag fylt med raske, klikkbare, kortsiktige omtaler og hvor flere kulturredaksjoner kjemper i motbakke er vi stolte av å ha vært med på å ta frem et digitalt tidsskrift som ønsker å gå grundig til verks, og heller publisere færre, lengre dybdeartikler enn raske, hyppige nyhetsoppdateringer.

Vi anbefaler å lese Kontekst.
Et kulturtidskrift designet for å eksistere i nettleseren, men inspirert av magasinhyllene.

kontekst_case-05_c
kontekst_case-01_c
kontekst_case-03_c
kontekst_case-04_c
kontekst_case-06_c