Identitet for IDF (International Dairy Federation) Cheese Symposium

Formsterke oster

En gang i året samles hele verdens ostemakere, ysterier og meierier til et stort fagseminar, for å gjøre hverandre bedre innen faget ost! I 2024 var det Norge og Bergen som var vertskap for selveste Cheese Science & Technology Symposium. Smak på den!

Konsept
Identitet
Grafisk design

cheese-symposium_1

Vi fikk i oppdrag fra TINE å lage en liten identitet, som kunne formidle og pakketere konferansen. Målet var å kunne skape et litt friskere, mer inviterende og ikke minst litt uforglemmelig uttrykk på arrangementet.

Men, igjen - ikke for stort, ikke for mange elementer å holde styr på - arrangementet avvikles jo bare en gang, det er mye lokal og rask produksjon av medier og flater (og invitasjoner og påmeldinger var allerede i boks.) Vi skulle rett og slett skape litt inspirasjon, egenart og glede, som kunne gå hånd i hånd med et ellers ganske fagtungt (og tradisjonelt litt traust utseende) arrangement.

cheese-symposium_2

Arrangementet inneholder ti forskjellige sesjoner som dekker et bredt spekter av emner, inkludert melk og ostekvalitet, startkulturer, mikrobiota, ostekvalitet av geite- og sauemelk, innovasjon innen produksjon og prosessering av ost, bærekraftig produksjon og emballering, samt ostestruktur og matrise.

Osteverden er som dere ser temmelig bred og sammensatt, og med mange ulike emner. Hvordan designer vi en identitet som omfavner en så stor bredde - men med så få virkemidler?

cheese-symposium_4

Løsningen var å lage kanskje verdens minste verktøykasse:

- grafiske osteformer
- en distinkt palett
- fonten Arial. (Jepp. Arial.)

 Alt samlet og forklart i en superkort designmanual – på én A4 side.

Ved bruke osteformer i forskjellige vinkler, størrelser og komposisjoner, i en tydelig og representativ (og svært forenklet) fargepalett, kunne vi dekke hele den imponerende bredden av fag, tema, smaker, kulturer, retninger og opplevelser på en leken og «utradisjonell» måte. Mer oppmerksomhet til osten, og til alle de ulike sidene av arrangementet og deltakerne, og ikke minst vise omverdenen at et tradisjonelt fag-seminar også kan være kraftig, velduftende, smakfulll - og relevant.

cheese-symposium_5
Cheesy-case_Parmesan
cheese-symposium_8
cheese-symposium_9
cheese-symposium_10
cheese-symposium_11
cheese-symposium_12
cheese-symposium_13
cheese-symposium_15
cheese-symposium_16
cheese-symposium_17
IDF_cheese

Dinamo Design
Tullins gate 4c,

0166 Oslo

design@dinamo.no

Miljofyrtarn_l

Dinamo AS har definerte bærekrafts-løfter til oss selv og våre underleverandører. Vi er i tillegg sertifisert som Miljøfyrtårn.